Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu, by stać w kuchni, żołądek woła: jeść, a ty masz ochotę na coś innego. To danie jest dla ciebie - szybkie, z sezonowym warzywem i co najważniejsze - jest mega dobre. Tylko kilka składników a doznania kulinarne gwarantowane. Makaron ze szparagami i boczkiem poleca się na szybki obiad.
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2318
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 202
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 35
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 55
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2318
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 202
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 35
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 55
Składniki
Szparagi umyj, usuń zdrewniałe końcówki i pokrój na kawałki. Cebulkę i boczek pokrój i podsmaż na odrobinie oleju (tłuszcz z boczku się wytopi). Pieczarki pokrój w plasterki, dodaj do boczku i cebuli. Na koniec dorzuć szparagi i smaż, aż warzywa się zrumienią i odpowiednio zmiękną.
Gdy warzywa będą gotowe, dodaj gorgonzolę oraz śmietanę i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku. Sos wymieszaj z ugotowanym wcześniej (najlepiej al dente) makaronem.