Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu, by stać w kuchni, żołądek woła: jeść, a ty masz ochotę na coś innego. To danie jest dla ciebie - szybkie, z sezonowym warzywem i co najważniejsze - jest mega dobre. Tylko kilka składników a doznania kulinarne gwarantowane. Makaron ze szparagami i boczkiem poleca się na szybki obiad.
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 71
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 494
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 91
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 71
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 494
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 91
Składniki
Szparagi umyj, usuń zdrewniałe końcówki i pokrój na kawałki. Cebulkę i boczek pokrój i podsmaż na odrobinie oleju (tłuszcz z boczku się wytopi). Pieczarki pokrój w plasterki, dodaj do boczku i cebuli. Na koniec dorzuć szparagi i smaż, aż warzywa się zrumienią i odpowiednio zmiękną.
Gdy warzywa będą gotowe, dodaj gorgonzolę oraz śmietanę i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku. Sos wymieszaj z ugotowanym wcześniej (najlepiej al dente) makaronem.